Німецько-Український семінар: «Інформація: Прозорість: Демократія. ІТ та соціальна модернізація». Частина 2 – в Україні

При участі студентів Тернопільського національного економічного університету, Одеського Політехнічного університету, університету Аусбурга прикладних наук та за підтримки Баварського Академічного центру для Центральної, Східної т а Південної Європи відбулася друга частина Німецько-Українського семінару: «Інформація-Прозорість-Демократія ІТ та соціальна модернізація у групах з 4 по 12 серпня 2015 року в м. Одеса.
У заході взяли участь студенти ТНЕУ факультету Комп`ютерних інформаційних технологій: Дунець Оксана – студентка групи КН-41, Галкін Ігор – студент групи КНУАП-21, Золотухін Денис – студент групи КН-21, Загородня Діана – викладач, аспірант, Биковий Павло –викладач, к.т.н. Семінар проходив за певною програмою, яка включала в себе не лише навчання, роботу над проектами, але й відпочинок.
Усі учасники семінару були поселені до готелю Аркадія в м. Одеса, де також відбувалися конференції та зустрічі учасників.
Основним із результатів першої частини семінару було визначено напрямки подальшої роботи студентів у другій частині в Україні. В результаті сформувалося 5 групи: група Документації (1), Open Slіdes (2), Open Street Maps(3), Internet(4), NFC(5). Учасники груп складалися з українських та німецьких студентів, оскільки основною метою семінару була командна міжнародна робота у групах, комунікація між студентами, можливість обмінятися культурними особливостями країн, а кінцевим результатом – розробка командного проекту, який студенти обрали.
Назва групи збігалася із напрямом їхньої розробки. Наприклад, група документації займалася створення та збором усіх відео та фото ресурсів та мала на меті створити невеликий фільм про семінар, розмістивши усі результати своєї роботи на певній платформі із доступом учасників семінару.
Група Open street maps мала мету створити середовище за допомогою відкритого коду навігації у багатоповерхових будівлях. Група NFC хотіла розробити NFC картки для студентів та викладачів для прозорості здачі екзаменів; завдяки таким карткам не вказується ПІБ студента, а лише певний ідентифікаційний номер.
Група Internet розглянула проблеми прозорості та захищеності користувачів в Internet та вирішила працювати над форумом для Політехнічного університету та опитувальником «AskMe», які мають працювати на TOR системі, яка забезпечуватиме анонімність користувача.
Роботу у групах забезпечували прогулянки та екскурсії містом. Зокрема усі учасники побували на екскурсії містом Одеса (1), відвідали Баварський Дім (2), відділ ІТ обласної ради м. Одеса (3), фортецю Белгород-Дністровський (4), порт Одеси (5), центр Воронцовський маяк (6), виноробства «Шабо» (7).
Недільний вечір завершився візитом до оперного драматичного театру танцю та балету на виставу «Лебедине Озеро».
По завершенню презентації проектів кожному учаснику вручили сертифікати та значки з емблемою Політехнічного університету.
Заключна вечеря відбулася на яхті посеред Чорного моря поблизу берегів міста Одеси.
Чимало емоцій, вражень та знань отримали студенти двох країн світу – України та Німеччини. Протягом семінару закордонні учасники встигли полюбити Україну, її культуру, традиції та можливості, майже кожен іноземний студент хотів відвідати ще раз як місто Одеса так і побачити всю Україну.
Підводити підсумки семінару легко: проекти були розроблені, одні із них були реалізовані повністю, інші отримали хороший старт для розробки, під час роботи над проектами студенти встигли подружитися, дізнатися чимало цікавих платформ для створення та вдосконалення різних проектів, а найголовніше – працювати у команді, у міжнародній команді.

ш

7

ав

б

г

ша

озеро

сертифыкат

Залишити відповідь