Конкурс на стипендійну програму «Fulbright Foreign Language Teaching Assistant Program»

Інформуємо про можливість взяти участь у конкурсі на Fulbright Foreign Language Teaching Assistant Program на 2022-23 академічний рік.

Стажування з викладання української мови (асистенція американським викладачам) в університетах/коледжах США тривалістю дев’ять місяців. У конкурсі можуть брати участь викладачі-початківці та молоді фахівці віком до 30 років, які спеціалізуються на лінгвістиці, українській літературі, перекладацьких студіях, комунікаціях, журналістиці, американських студіях, викладанні англійської мови. Кандидати повинні мати диплом магістра або бакалавра на час призначення стипендії (липень 2022 року).

Термін подачі документів – 1 червня 2021.

Умови гранту:

Програма розпочинається у серпні з обов’язкової тижневої ознайомчої сесії та триває 9 місяців; не передбачає отримання ступеня по її завершенні.

Коло обов’язків учасників Програми включає викладання та асистенцію у викладанні української мови – 20 годин на тиждень; студіювання у кожному семестрі мінімум двох дисциплін, одна з яких американістика; позауніверситетське спілкування із членами громади: організація й проведення культурно-освітніх подій, зустрічей, мовних клубів тощо.

Учасники Програми отримують:

  • щомісячну стипендію;
  • медичне страхування;
  • квиток в обидва боки.

Про документи на конкурс та вимоги до їх оформлення, критерії відбору кандидатів на участь у Програмі, ви можете дізнатись більше за посиланням: https://fulbright.org.ua/uk/fulbright-foreign-language-teaching-assistant-program/ або звернутися за консультацією заповнивши гугл форму https://forms.gle/T2UFwGAfY6vxD29T6

*Просимо звернути увагу на те, що стан системи охорони здоров’я, удоступненість консульських послуг та безпечність подорожей, а також політика та організація роботи американських інституцій можуть вплинути на вашу участь у Програмі.