Візит проф. Анатолія Саченка

Професор Анатолій Саченко з 10.10.2018 року по 19.10.2018 року відвідав Технологічно-гуманітарний університет (ТГУ) ім. Казимира Пуласького у Радомі, Польща та Дортмундський університет прикладних наук (ДУПН).

У процесі візиту обговорено з польськими та німецькими колегами план підготовки і проведення 9-ї конференції IEEE IDAACS 2019 у Метці, Франція 18-21 вересня 2019, зокрема, тематику сесій та потоків, кандидатури нових членів міжнародного програмного комітету з Польщі та Німеччини, заслухано авторів двох потенційних доповідей.

Крім того, відвідано польську фірму VISORT у Радомі, яка на базі візуального програмування проводить перевірку розміру, кольору та якості широкого асортименту виробів та продуктів, зокрема, овочів і фруктів, зерен кави, сонячних батарей тощо. Працівників даної фірми ознайомлено з результатами роботи НДК інтелектуальних комп’ютерних систем (НДІ ІКС) та обговорено можливості співробітництва.

Прийнято участь у Міжнародному Тижні в ДУПН і зроблено презентацію про академічну та наукову діяльність ТНЕУ та НДІ ІКС, підготовлено пропозиції по обміну студентів. З представниками ДУПН, університету Більбао, Іспанія, Католицького університету Лювен (Leuven), Бельгія, Запорізького технічного університету обговорено план і дати конференцій, симпозіумів, воркшопів, робочих зустрічей, літніх та зимових шкіл та навчальних модулів у сфері інноваційного проектного менеджменту.

Крім того, професор Саченко відвідав навчально-наукову лабораторію професора Петера Шульца (Peter Schultz), ДУПН, де ознайомився з сучасним лабораторним обладнанням (прецизійні високошвидкісні осцилографи, аналізатори спектрів, вимірювально-керуючі модулі для середовища ІоТ), результатами цікавої дослідницької роботи Ігоря Хінченко з моделювання датчиків динамічного тиску для використання в авіаційній техніці. З професором Шульцом знайдено спільні інтереси та обговорено напрямки співробітництва.

На фото Анатолій Саченко, Петер Шульц, Петер Аррас, Галина Табунщик.