Німецько-Український семінар: «Інформація: Прозорість: Демократія. ІТ та соціальна модернізація»

 

 

З 10 травня і до 17 травня 2015 року у місті Аугсбург (Німеччина) відбувся німецько-український семінар між BAYHOST, вузом міста Аусбурга, Одеським політехнічним університетом та з участю Тернопільського національного економічного університету.

У заході взяли участь студенти Одеського політехнічного університету спеціальності комп’ютерні науки перший третій курси, декан Інституту комп’ютерних систем Антощук Світлана Григорівна та к.т.н., доцент в області Нейронних мереж Арсірій Олелена Олександрівна, студенти Тернопільського національного економічного університету спеціальності комп`ютерних наук студентка четвертого курсу Дунець Оксана та студент третього курсу Ковальчук Максим. Також захід відвідували студенти університету в Аугсбурзі Hochshule Augsburg – це були студенти, які вчилися на бакалавра – 4 курс та магістратурі – 5 курс.

Поїздку для студентів оплатила німецька сторона. Вже починаючи з приїзду до міста Аугсбург групі учасників із України було надане місце порживання та проведена невелика екскурсія по місту та університету.

У понеділок 11 травня був проведений захід знайомства студентів із програмою семінару, зокрема, кожному учаснику видали програму семінару, де було вказано місце та час перебування лекцій, семінарів, розважальних заходів. Окрім того кожному студенту видали проїзний квиток для пересування по місту протягом тижня безкоштовно та іменну карточку, завдяки якій можна харчуватися  у місцевій студентській їдальні. 11 травня Максим Гатськів  та професор Тростен Шюлер провели вступні лекції про «Прозорість як демократичний принцип» (Максим Гатськів) та про ІТ підтримку для прозорості та демократії» (Тростен Шюлер). По завершені лекцій було проведено екскурсію по місту під назвою: 2000 років міста за 2 години», де охочі відвідали будинок ткачів, “Веберхаус”, Weberhaus (1), ратушу Аугсбурга (2), Золотий зал Ратуши (3), Аугсбурга Фуггеррай, Fugerrei (4) та багато інших красивих місці Аугсбурга.

1                   2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4

У вівторок 12 травня було проведені цікаві семінари професора Тростен Шюлер OpenSlides, професора Ніка Клева open Streen Map,  на яких студенти мали можливість не лише побачити, але й зробити практично на своєму комп’ютері; та лекція професора Ульріке Рейзах на тему: « Комунікації та Управління».

У ввечері понеділка та вівторка усіх було запрошено до ресторану: Ratskeller – понеділок та Alt Athen – вівторок, де ми відвідали смачні традиційні страви Німеччини, Баварії.

У середу 13 травня учасники семінару відвідали Lechwerke AG, яка є регіональною енергетичною компанією, мажоритарним акціонером. Мережа покриває велику частину Баварії адміністративного округу Швабія та в західній частині Іллер, в північній частині Дунаю, на сході Лех і на півдні району Oberallg?u майже обмеженою, деякі комунальні виключені.

У ввечері ми відвідали концерт Олександри Сімеон у складі квартету – Національний Орфей.

Четвер 14 травня студенти Одеського політехнічного університету провели семінар по створенню швидких сайтів різними методами.

У п’ятницю 15 травня учасники семінару відвідали відділ організації та інформаційних технологій міста Аугсбурга, де нам розповіли про роботу відділу, показали окремі аудиторії, де знаходяться сервери та комп’ютери, які підтримують різні частини інформаційного забезпечення міста. Після обіду було проведено ІТ семінар професором Володимиром Бровковим про NFC системах. А у ввечері ми відвідали балет Dans ImPulse

У суботу 16 травня відбувся кінцевий семінар по плануванню та місце проведення другої частини семінару та по розробці майбутніх проектів. Місце проведення розглядалося у м. Одеса тау м. Тернопіль. Кінцеве рішення про проведення другої частини семінару буде вирішене влітку у червні-липні та розповсюджено між його учасниками. Більшість тем на майбутні проекти учасники  з обирали веб розробок або ж схемотехніки. У ввечері була проведена завершальна  вечеря усіх учасників.

 

Залишити відповідь