Переваги навчання на спеціальності “Комп’ютерні науки”

Спеціальність 122 – «Комп’ютерні науки»:

  1. Спеціальність поєднує світові ТОП-напрямки ІТ: штучний інтелект, зокрема машинне навчання (Machine Learning), науку про дані (Data Science), великі дані (Big Data), Інтернет-речей (Internet of Things) і хмарні обчислення (Clouds Computing). Між іншим, машинне навчання дає змогу компаніям і стартапам створювати інтелектуальні продукти і сервіси, завдяки яким користувачі отримують можливості абсолютно нового рівня і вирішують проблеми, котрі неможливо вирішити звичайним програмуванням.
  2. Не обов’язково вміти добре програмувати. Найцікавіше, що Data Scientist не зобов’язаний вміти добре програмувати, а може обмежитися такими інструментами як Matlab, SPSS, AnyLogic, SAS і ін.
  3. Приваблива перспектива двох спеціальностей і європейського диплому. Випускники-бакалаври з комп’ютерних наук мають можливість продовжити навчання в магістратурі за освітньою програмою «Управління проектами», завдяки чому вони можуть працювати не лише виконавцями, а й керівниками ІТ-проектів, в тому числі на софтверних фірмах і компаніях. Крім того, є реальна перспектива отримання європейського диплому магістра  з Управління проектами в рамках учасника консорціуму EuroMPM (www.eurompm.net).
  1. Гарантоване працевлаштування. Навіть звичайний, а не лише ІТ-бізнес звернув увагу на Data Science і Big Data в останні роки. Великі компанії та навколишнє середовище генерують величезну кількість даних, за допомогою яких можна отримати серйозні переваги перед конкурентами. Все це спричинило те, що попит на аналітиків (Data Analyst) і фахівців з обробки даних (Data Scientist) та машинного навчання (Machine Learning Engineer) зріс у рази і значно перевищує пропозицію на ринку праці.
  2. Висока оплата праці. Міжнародні сервіси пошуку роботи Payscale.com і Indeed.com вважають, що фахівцям з Machine Learning і Data Science роботодавці платять більше грошей, ніж програмістам (Software Engineer).

n_1426_17385090

Залишити відповідь