Візит німецького професора Ян Юр’єнс (Jan J?rjens)

31 серпня 2017 проф. Ян Юр’єнс (Jan J?rjens) Інституту технології програмного забезпечення (IST), університету Кобленц-Ландау (University of Koblenz-Landau) і директор дослідницьких проектів  Фраунгоферського інституту програмного забезпечення та системної інженерії ISST інноваційної лабораторії центру логістики та інформаційних технологій Фраунгофера, Західна Німеччина відвідав НДІ інтелект комп систем і кафедру. На робочій зустрічі   були присутні проф. Анатолій Саченко, проф. Володимир Кочан, д.т.н. Василь Яцків, доц. Ірина Струбицька, викл. Тарас Лендюк та аспіранти Юрій Іванишак і Оксана Дунець.

Під час зустрічі обговорили можливі напрямки співробітництва, у сферах кібербезпеки,  захисту інформації і методів для уникнення вторгнень у безпровідних мережах, індустріального простору даних (industrial data space), розвитку 3D-принтерів, як нових технологій друку. Сторони обмінялись інформацією і досвідом виконання європейських і національних проектів. Проф. Володимир Кочан та Анатолій Саченко розповіли про концепцію проекту Бездротова мережа для контролю атомних підстанцій із високою стійкістю до завад та зовнішнього втручання, який подавався на програму Горизонт  2020.

Крім того, учасники зустрічі обговорили тематику спільних міжнародних  проектів, спільне керівництво магістрантами, аспірантами та докторантами. Зокрема, українська сторона представила копії наукових звітів,  наукових статей і патентів, і було запропоновано доц. Ірину Струбицьку як кандидата до докторантури з двома науковими консультантами і студентів-магістрантів Андрія Остапчука та Юрія Сигіна, як кандидатів для спільного керівництва. Ян Юр’єнс обіцяв сформулювати задачу для доц. Ірини Струбицької у сфері Data Analysis and Mining для Industrial Data Space, послати статтю в Міжнародний журнал з Комп’ютингу і  взяти участь в наступній  конференції IDAACS 2019.1

 

Залишити відповідь